Kemisk omdannelse af natron Formålet: Formålet ved selve forsø waste ones time var at finde ud af hvad der sker når Natron ophedes og spaltes. Og hvorfor det så naturligvis må være en natriumforbindelse der er tilbage efter forsøget er udført. Hvad er natron? Natron/ NaHCO3 også kaldet Natriumhydrogencarbonat , består af følgende stoffer Na (Natrium), H (hydrogen), C (Carbon) og O (Oxygen). Natron er et meget almindeligt meget brugt produkt, som vi bruger til bagning. Så natron er et kemisk hævemiddel ligesom hjortetaksalt, potaske og bagepulver. Hævemidlerne dekomponerer ved opvarmning og der dannes gasser. Disse gasser får bagværket til at hæve. Så hvorfor kan tvekulsurt natron give bagværket en afsmag af sodium carbonate? Det er faktisk meget simpelt. Det kan humanness se på spaltningen af 2NaHCO3. 2NaHCO3 ® Na2CO3 + piss + carbon dioxide Na2CO3 er tonic water, og det bliver dannet to a lower place ophedningen, som gør at det spaltes på retreat måde.
Så der er derfor bagværket kommer til at smage en del af soda også kaldet Natriumkarbonat Reaktionsskemaer: 2NaHCO3 (s) ® Na2O (s) + water (g) + 2CO2 (g) NaHCO3 (s) ® NaOH (s) + CO2 (g) 2NaHCO3 (s) ® Na2CO3 (s) + H2O (g) + CO2 (g) Kemi forsøg: Redskaber:Kemikalier: Digel og låg Natron Digeltrekant Trefod Bunsenbrænder Vægt Tændstikker Fremgangsmå hideout: Vi tog vores regne digel med låg på og satte retreat i en digeltrekant og opvarmede retreat så hideout blev rødglø hideoutde i bunden. Da digelen så var blevet helt rødglødende slukkede vi for bunsenbrænderen og lod digelen køle af, så den kom ned på almindelig stuetemperatur. Når det så vare sket tog vi digelen med over til vægten og vejede den med låg. Derefter fyldte vi digelen ca. halvt op med Natron, og vejede den igen, med låg og indhold. Efter vejningen satte vi digelen op på trefoden med vores digeltrekant på og... If you exigency to get a mount essay, order it on our website: Ordercustompaper.com
If you want to get a full essay, visit our page: write my paper
No comments:
Post a Comment